"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Friday, August 17, 2012

El-Esad Bazı Bakanların Atamalarına İlişkin Kararnameyi Onayladı- SANA Türkçe


ŞAM – Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad dün; bazı bakanların atamalarına ilişkin 2012/309 sayılı yasama kararını onayladı.

Kararname gereğince Adnan Abdo el-Suhni Sanayi Bakanı, Necm Hamad el-Ahmet Adalet Bakanı ve Saad Abdüsselam el-Nayif de Sağlık Bakanı olarak atandı.

1961 Halep Doğumlu Bakan Suhni; Çekli Charles Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Fakültesinin Enerji Bölümünde doktora yaptı.

Halk Meclisinin 7., 8. Ve 9. Yasama dönemlerinde milletvekili olarak seçilen Suhni; 2010 yılından beri Rakka Valisi olarak görev yaptı.

Bakan Suhni evli ve 7 çocuk babasıdır.

1969 Halep doğumlu Bakan Ahmet; 1991 yılında Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1993,1994 ve 1997 yılında Şam Üniversitesi ve Mısırlı Ayn Şems üniversitesinden genel kanun, idari kanun ve işletme dallarında yüksek lisans diploması alan Ahmet; Ayn Şems Üniversitesinde hukuk doktorası yaptı.

Bakan Ahmet; 17-05-2011 tarihli Başbakanlık kararıyla teşkil edilen yargı reform komitesi ve 08-05-2011 tarihli Başbakanlık kararıyla teşkil edilen genel seçimler kanun taslağını hazırlamakla görevlendirilen komitenin başkanlığını üstlendi.

İşkenceyle mücadeleye ilişkin konferansta Suriye Arap Cumhuriyeti heyetine başkanlık eden Ahmet; yolsuzlukla mücadele, medya kanunu taslağını hazırlama ve siyasi partiler kanunu taslağını hazırlama komitelerine katıldı.

2003-2007 yılları arasında Şam Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Genel Kanun Bölüm başkanlığını üstelenen Ahmet; Adalet Bakanı yardımcılığını üstlenmiş, ayrıca anayasa ve idari kanun alanlarında bir çok eser yazmıştır.

1959 Halep doğumlu Bakan Nayif; 1982 yılında Halep Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. İskoçya’da Kulak Burun Boğaz Hastalıklarında uzmanlık yapan Nayif; 1986 yılında uzman doktor olarak girdiği Halep’teki el-Razi Hastanesinin Kulak Burun Boğaz Bölümünün başkanlığına atandı. Bakan Nayif; 2008 yılında Devlet Demir Yollarında danışman uzman olarak görev yapması ardından 21-08-2011 tarihinde Halep İl Sağlık Müdürü olarak atandı.

Kulak, burun, boğaz, boyun ve kafa hekimlerinin Arap kurulunda bilimsel denetmen olarak görev yapan Nayif; 2004 yılından beri Razi Hastanesinde bilimsel komite üyesidir. Çok sayıda bilimsel komitenin üye ve başkanlığında bulunan Bakan Nayif; Arap ve uluslararası düzeyde çok sayıda bilisel konferansa katılmıştır.

Bakan Nayif’in iki kız ve bir erkek olmak üzere 3 çocuğu bulunuyor.

Akkad Halep Valisi Olarak Atandı
Cumhurbaşkanı el-Esad dün ayrıca; Muhammed Vahid Akkad’ın Halep Valisi olarak atanmasını öngören 2012/310 sayılı kararnameyi onayladı.

http://sana.sy/tur/236/2012/08/17/436773.htm