"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, August 08, 2012

Hüsnü Mahalli: ‘Davutoğlu’nun geleceği Esad’ın düşmesine bağlı’- Sol Haber

Hüsnü Mahalli el-Akbar’daki bugünkü yazısında Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun geleceğinin Suriye’nin kaderine bağlı olduğunu söyledi. Mahalli ayrıca Katar ve Suudi yetkililerin Davutoğlu'na Suriye’de olan bitenlerle ilgili yalan söylediğini iddia etti.

Mahalli bugünkü yazsında muhalefet partilerinin ve birçok analistin, Türkiye’nin Suriye politikasındaki başarısızlığın tek sorumlusu olarak Davutoğlu’nu işaret ettiğini ve Esad’ın devrilmemesi durumunda Erdoğan’ın Davutoğlu’nu görevden alabileceğini öne sürdü.

Davutoğlu Clinton’la görüştü, Erdoğan’ı ikna etti

Mahalli, Erdoğan’ın en başta Batı ve NATO’nun Libya’ya yönelik müdahalesine şiddetle karşı çıktığını fakat Davutoğlu’nun Clinton’la görüşmesinden sonra Erdoğan’ı “büyük ödüller” karşılığında Washington’un tarafında yer almaya ikna ettiğini yazdı.

Kısa bir süre sona, henüz Suriye’den Türkiye’ye kaçmaya çalışan kimse yokken, Türkiye’nin aceleyle sınırda bir mülteci kampı kurduğuna işaret eden Mahalli, asıl sürprizin Erdoğan hükümetinin Suriyeli muhaliflerin ilk konferansını Antalya’da düzenlemesine izin vermesi olduğunu kaydetti.

Katarlılar ve Suudiler Davutoğlu’na yalan söyledi
Türkiye’nin Suriye meselesine Katar ve Suudi Arabistan ile birlikte müdahil olduğunu söyleyen Mahalli, Katarlıların ve Suudilerin, Davutoğlu’na Suriye’deki iç durum hakkında ve rejimin yıkılmak üzere olduğu konusunda açıkça yalan söylediğini belirtti.

Mahalli, Arabistan ve Katarın, ABD’den gelen yeşil ışıkla birlikte Türkiye’ye büyük finansal yardım yaptığını ve özellikle bu gelişmeden sonra bu ülkelerin Türkiye’yi Suriye krizinin içine çekmede anahtar bir rol üstlendiğini kaydetti...