"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Sunday, August 05, 2012

Onlarcası Yaralı ve Ölü Düşerken Çoğu da Teslim Oldu- SANA Türkçe

İLLER – Ordu ve silahlı kuvvetlerimizden birlikler bugün; Halep Kentinin Hamadaniye, Sükkeri, ve Salahaddin semtlerinde vatandaşların saflarında korku ve dehşet saçan, öldürme, gasp, yağmalama ve sabotaj eylemlerinde bulunan teröristlerin izini sürme ve onları yakalama operasyonlarını sürdürdü.

SANA’ya konuşan resmi bir kaynak; Hamadaniye Semtinde ordudan bir birlik ile eli kanlı saldırgan teröristler arasında meydana gelen çatışmada bir çok teröristin ölü ve yaralı düştüğünü belirterek, çok sayıda teröristin de silahlarıyla birlikte teslim olduğunu ekledi.

Sükkeriye Semtinde de ordudan başka bir birliğin teröristlerle çatışmaya girdiğini ifade eden kaynak; çatışmada teröristlerin ağır kayıplara uğradıklarını söyledi. Kaynak; ordu birliğinin semtte çok sayıda teröristi silahıyla birlikte tutukladığını ekledi.

Salahaddin Semtinde ise vatandaşlara, kamu ve özel mülklere saldıran teröristler ile ordudan bir birlik arasında meydana gelen çatışmada çok sayıda terörist ölü ve yaralı düşerken, çok sayıda terörist silahını atarak kaçtı.

Resmi Kaynak Haberi Yalanladı

Halep’te resmi bir kaynak; kimi dezenformasyon medya kanallarının Halep Radyo Televizyon merkezine ilişkin yalan ve çarpıtılmış haberler yayınladığını açıkladı.

SANA muhabiri kaynağın açıklamalarına dayanarak; güvenlik birimlerinin dün akşam Halep’te Radyo Televizyon Merkezine saldırmaya çalışan terör gruplarıyla çatışmaya girdiğini ve bu teröristlerin çoğunu ölü ve yaralı olarak ele geçirdiğini aktardı...