"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Sunday, August 05, 2012

Yurt, gizli servislerin Hatay’daki lojistik üssüne girdi- Yurt Gazetesi

Yurt Gazetesi, gizli servislerin Suriye’ye karşı karargâh olarak kullandığı Bükülmez ve Kuşaklı köylerine girdi. Amerikalıların ve El Kaide elemanlarının kaldığı evler birer cephaneliği andırıyor. Geceleri köyde hiç kimse sokağa çıkamıyor.

 HATAY- Reyhanlı'nın sınıra sıfır noktasındaki Bükülmez (Brinyas) ve Kuşaklı (Sansarin) köylerine yerel aşiretlerin ileri gelen isimleriyle birlikte girdik. Sürekli tedirginlik içinde olan köylüler ortada görünmemek için sokağa bile çıkmıyor. Köyün sokaklarında çocuklar ve Suriyelileri sınırdan taşıyan araçlar var. Bu yabancılar köye giren Türk ‘yabancılar’ın peşine takılıp, sürekli taciz ediyorlar. Asker kendi binasının dışına çıkmıyor. Yerel halk ‘askerinde can güvenliğinin olmadığını’ söylüyor.

Reyhanlı merkezde işleri koordine eden kişinin Sami D. adlı kişi olduğu söyleniyor. Bu kişinin Galip C. ile birlikte bomba yapım malzemelerini ve her türden tedarik işleri ile birlikte, sınır geçişlerini düzenledikleri iddia ediliyor...

http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/yurt-gizli-servislerin-hataydaki-lojistik-ussune-girdi-h16476.html