"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Friday, August 17, 2012

Ladin’in misafir ettiği Türk el-Kaideci de Halep’te öldürüldü- YDH

YDH- Avukat Osman Karahan ve metin Ekinci’den sonra Baki Yiğit adlı el-Kaide militanının da Halep’te öldürüldüğü bildirildi.
Osman Karahan ve Metin Ekinci dışında Halep’te öldürülen Baki Yiğit adlı Türk El Kaideci, 2003 yılında İstanbul’daki bombalı saldırılarla ilgili yargılanmış, polisteki ifadesinde Afganistan’da Ladin’le yaptıkları kahvaltıyı anlatmıştı.
El Kaide davalarının tanınmış avukatı Osman Karahan’ın Halep’te Özgür Suriye Ordusu saflarında savaşırken öldürülmesinin ardından Metin Ekinci adlı bir diğer Türk militan daha öldürüldü.
Metin Ekinci’nin 2003 yılında İstanbul’da El Kaide saldırılarının planlayıcısı olan Azad Ekinci’nin ağabeyi çıkması, El Kaide – Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ilişkisini ortaya çıkarması açısından önemli bir gelişme.
Ancak El Kaide içerisinde belki bu iki isimden bile daha önemli bir konumda olmasına ve Halep’teki öldüğü ÖSO yanlısı İslamcı basın tarafından duyurulmasına rağmen kamuoyunun dikkatinden kaçan bir isim var. Bu kişi Baki Yiğit. Osman Karahan’la aynı günlerde Halep’te Suriye Ordusu ile girdiği çatışmada öldürülen Baki Yiğit, Türk El Kaidesi içerisinde önemli bir konuma sahipti...

http://www.ydh.com.tr/HD10598_ladinin-misafir-ettigi-turk-el-kaideci-de-halepte-olduruldu.html