"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, October 03, 2012

Hatay’dan taşınan Suriyeli askerler yeni örgüt kurdu- YDH

 
YDH- Hatay’ın Apaydın kampındaki karargahlarını Suriye’ye taşıdıklarını açıklayan muhalif subaylar, Adnan Arur öncülüğünde yeni bir askeri örgüt kurdu.
Suriyeli muhalif subay ve askerlerin, "Devrimci Askeri Konseyleri Ortak Komutanlığı" adı altında bir araya gelmesini sağlayan isim, Hamalı selefi din adamı Şeyh Adnan Arur oldu.
Şeyh Adnan Arur, "Devrimci Askeri Konseyleri Ortak Komutanlığı"nın İdlib şehrinde gerçekleştirilen kuruluş törenine, oğlu Muhammed Arur'la birlikte katıldı.
Muhammed Arur, askeri törende sunuculuk yaparken, subay ve askerlerin tekbir ve alkışları eşliğinde kürsüye gelen Şeyh Arur, 20 dakika süren bir konuşma yaptı.
Konuşmasında Suriye rejiminin devrilmesi hususunda geri adımın atılmayacağını vurgulayan Şeyh Arur, Suriye rejimiyle diyaloga da karşı çıktığını söyledi. Şeyh Arur "Çocuk katilleri ve namus düşmanlarıyla diyaloga karşı çıkıyoruz" dedi...
 

Suriye'ye hava sahasının uçuşa kapatılması çağrısını yineleyen Şeyh Arur "Bazı muhalifler, bu talebimize karşı çıkıyor. Bana göre onlar, Suriye rejiminden daha tehlikelidir. Onlar, esasında rejimi savunuyorlar. Suriye hava sahasının uçuşa kapatılmasıyla karadan müdahale arasında fark var. Onlar, bunu anlayacak bilinçten yoksunlar" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda eline zeytin dalı alarak "Herkes bilir. Biz, barışa aşık bir ümmetiz" diyen Şeyh Arur, sonrasında eline silahı alarak "Yine herkes bilir ki biz, cihada aşık olan bir ümmetiz" dedi. Şeyh Arur'un bu tavrı, subay ve askerler tarafından tekbir getirilerek karşılık buldu...