"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Monday, December 19, 2011

'Suriye ile Türkiye, yaşanan gerginlikten en az zararla çıkmalı'- Zaman



Türkiye-Suriye İşadamları Derneği (TUSUDER) Başkanı Oktay Tarhan, iki ülke arasındaki sorunun kısa vadede çözülemeyeceğini, ancak ilk 6 aylık süre içerisinde bölgede birçok gelişmenin beklendiğini söyledi. Tarhan, iki ülke arasındaki gerginlikten en az zararla çıkılması gerektiğini ifade etti.Tarhan, Türkiye ve Suriye arasında yaşanan olayların yansımasıyla ilgili görüşlerini belirtti. Türkiye'nin Suriye politikasında olayları çok yönlü düşünerek hareket ettiğini ifade eden Tarhan, "İki ülke arasındaki sorun kısa vadede çözülemeyecek. Ancak ilk altı aylık süre içerisinde bölge birçok gelişmeye de sahne olacak. Özellikle Başbakanımız ve Dışişleri bakanımız bölgeye ve konuya cidden çok hâkim. Esed yönetimi artık bu şekliyle dünya muvazenesinde varlığını çok da sürdüremez. devletimiz ve hükümetimiz bölgede çok yönlü bir dengeyi gözetiyor." dedi.

Türkiye ile Suriye arasında yaşanan gerginliğin rakamsal boyutlarına değinen Tarhan, "Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerini incelediğimizde, Suriye'de meydana gelen olaylardan dolayı alınan yaptırım kararlarının iki ülke arasındaki ticareti de olumsuz etkilediği anlaşılmaktadır. Yine de 2011'in ilk 7 ayında 1.42 milyar dolarlık bir ticaret hacminin oluştuğu görülmektedir. Suriye'deki karışıklıklar ile bu ülkeye uygulanan yaptırım kararları dikkate alındığında, iki ülke arasındaki ticaret verilerinin önümüzdeki dönemde yaşanacak siyasi gelişmelere endeksli olduğu sonucu çıkarılabilir." ifadelerini kullandı...