"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, December 27, 2011

Suriye'de ‘kaynağı belirsiz’ ölü sayıları hızla artıyor- Sol Haber



...
Bilindiği gibi Birleşmiş Milletler, Esad rejiminin mart başından bu yana ülkede 4000’in üzerinde sivili öldürdüğünü iddia etmişti. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi tarafından kasım sonunda yayımlanan “Suriye’de insan hakları ihlalleri” konulu raporda yer alan bilgilerin tamamı yurtdışında yaşayan “muhalif” kaynaklara dayandırılmıştı.

İnsan Hakları Konseyi raporunda mart ayı ile kasım sonu arasında ölenlerin sayısı 4000 olarak açıklanırken, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay 11 gün sonra yaptığı açıklamada rakamı 5000’e çıkartmıştı.

Özellikle Arap Birliği heyetinin ülkeye gelmesine saatler kala, bir kez daha büyük bir rakam enflasyonu olduğu gözleniyor. Bu arada muhalefet güçlerinin batı tarafından yaratılan ve tanınan sözcüsü Suriye Ulusal Konseyi, Arap Birliği’ne yönelik Humus’a ve Suriye hükümetinin askeri güç kullandığı bölgelere derhal temsilci yollama çağrısını yineledi. El Cezire, Suriye Ulusal Konseyi’nin yaptığı açıklamada “Gözlemcilerden Suriye’deki bütün sıcak bölgelere gitmelerini, buna olanak tanınmıyorsa çekilip, misyonlarına son vermelerini talep ediyoruz” dediğini aktardı...