"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, April 19, 2012

Aralarında Türklerin de Bulunduğu Medya Heyeti Dera’yı Geziyor- SANA Türkçe


DERA – Türkiye, Danimarka ve Avusturyalı gazetecilerden oluşan bir medya heyeti dün sabah saatlerinde Dera Kentini dolaşarak özellikle Annan planının ne şekilde uygulandığı başta olmak üzere genel olarak durumları gözlemledi.

Medya heyetiyle bir araya gelen İl Emniyet Müdürü Muhammed Edip el-Asaad; Dera’daki durumlar hakkında bilgi sunarken terör gruplarının sivillere ve asayiş güçlerine saldırılarını sürdürdüklerini belirtti.

El-Asaad; teröristlerin hükümetin geçen Perşembe gününden itibaren Annan planına bağlı kalmasını fırsat bilerek kamu ve özel kurumlara saldırı, öldürme, kaçırma ve gaspla birlikte yolları kesme eylemlerini tırmandırdıklarını söyledi.

Dera ilindeki kent ve beldelerin tamamen askeri birliklerden boşaltıldığını belirten İl Emniyet Müdürü,sadece asayiş güçlerinin bulunduklarını ve bu güçlerin vatandaşların can-mal varlıklarını korumaya çalıştıklarını ifade etti...

http://sana.sy/tur/339/2012/04/19/413463.htm