"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, April 26, 2012

Sırtlarını Dış Güçlere Dayayarak Şiddette Israr Ediyorlar- SANA Türkçe

İLLER – Sırtlarını kimi uluslararası ve bölgesel güçlere dayayan silahlı terör gruplarının, Annan Planını başarısızlığa uğratmak amacıyla şiddet ve katliam eylemlerini tırmandırmaları çerçevesinde Halep’te Merce Semtinde yerleştirdikleri el yapımı bombanın patlaması sonucu üç vatandaş ağır bir şekilde yaralandı.

Bölgede ciddi bir hasara yol açan patlama, birçok ev ve ticari iş yerinin de tahrip olmasına neden oldu.
Bir başka silahlı terör grubunun da dün akşam Halep’te Sanam Bulvarı yakınlarında bulunan Hamadaniye bölgesinde bir çiçekçi dükkanına yönelik açtığı yayılım ateşi sonucu işyeri sahibi Muhammet Şhade Bin Muhammed Ali isimli vatandaş şehit düştü.

Yine Türkiye'den Girmeye Çalıştılar
Öte yandan güvenlik birimleri sabah saatlerinde İdlib Kırsalı Cisr el-Şuğur Bölgesinin Hırbat el-Cavz mevkiinde Türkiye topraklarından silahlarla donatılmış olarak Suriye'ye girmeye çalışan teröristlerin eylemlerini çökerttiler.

İdlibli bir kaynağın SANA’ya yaptığı açıklamada; silahlı teröristlerin güvenlik birimleriyle karşıllaşmalarından sonra açtıkları ateşle başlayan çatışmada teröristlerden birinin etkisiz hale getirildiğini belirterek geri kalan teröristlerin Türkiye topraklarına geri kaçmayı başardıklarını belirtti...

http://sana.sy/tur/339/2012/04/25/414968.htm