"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Saturday, April 21, 2012

Sabotaj Öldürme ve Kaçırma Eylemlerini Sürdürüyorlar- SANA Türkçe

İLLER – Teröristlerin bugün Deyrezzor ili Ebu Hammam bölgesinde Fırat Petrol Şirketine ait bir petrol boru hattını el yapımı bir bombayla hedef alarak boru hattında büyük bir yangının çıkmasına neden oldular.

Petrol Bakanlığında SANA'ya konuşan yetkili bir kaynak; hedef alınan boru hattının 12 İnç çapında olup el-Tenek ham petrol pompalarından ikinci petrol rafinerisine ham petrol taşımada kullanıldığını bildirdi.

Kaynak patlamanın ardından boru hattına petrol pompalama işleminin şirket tarafından durdurulduğunu belirterek patlama sırasında borunun petrol dolu olması nedeniyle yaklaşık 2000 varil petrolün çıkan yangında heba olduğunu aktardı.

Yapılan açıklamada şirkete ait itfaiye ekiplerinin saatlerce süren çabalarından sonra yangını söndürmeyi başardıkları dile getirildi.

Bilineceği gibi silahlı terör grupları geçtiğimiz Şubat ayının 15’inde de Homs petrol rafinerisinden Şam Kırsalı Adra bölgesinde bulunan depolara uzanan mazot boru hattını, daha sonra da 26 Mart tarihinde Homs Kırsalında bulunan Teldo bölgesinde mazot boru hattını patlatmıştı. Bu olayların ardından güvenlik birimleri bölgede çalışmalarını yoğunlaştırmış güvenliyi yeniden sağlamıştı...

http://sana.sy/tur/339/2012/04/21/413917.htm