"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Friday, April 20, 2012

Sivilleri ve Polisleri Hedef Alan Eylemler Sürüyor- SANA Türkçe


İLLER – Silahlı terör grupları muhtelif bölgelerde vatandaşlara, asayiş güçlerine, kamu ve özel mülklere saldırı eylemlerini tırmandırarak BM Suriye Özel temsilcisi Kofi Annan planına oldukça tehlikeli ihalelerde bulunmaya devam ediyor.

100 Kiloluk Bombayla Asayiş Güçlerini Hedef Aldılar
Eli kanlı teröristler Dera kırsalında düşen Sahm el-Golan bölgesinde 100 kg ağırlığında el yapımı bir bombayla asayiş güçlerini hedef aldılar.

SANA’ya konuşan yerel bir kaynak; teröristlerin Asayiş güçlerini taşıyan bir minibüsün geçişi sırasında bombayı uzaktan kumandalı cihazla patlattıklarını söyledi.

Kaynak patlamada asayiş güçlerinden 10 elemanın şehit düştüğünü belirtti.

Teröristlerin Açtıkları Ateşte 4 Şehit 15 Yaralı
Eli kanlı teröristlerin Halep kırsalında düşen Bab bölgesinde açtıkları ateşte sivil vatandaşlardan 4 kişi şehit düşerken, aralarında 7 asayiş gücü mensubunun bulunduğu 15 kişi de yaralandı.

SANA Muhabirine açıklama yapan bilgili bir kaynak; gözü dönmüş teröristlerin Bab Bölgesinde toplanan vatandaşlara yaylım ateşi atıklarını söyledi.

Kaynak açılan ateşte 30 yaşındaki Ramih Hac Osman, 15 yaşındaki Abdülkerim Naus, 35 yaşındaki Ammar Kemal Neccar ve kimliği belirsiz bir sivil vatandaşın daha şehit düştüklerini belirtti. Aynı zamanda 15 kişinin daha yaralandıklarını ifade eden kaynak, yaralılar arasında masum açılan ateş üzerine vatandaşları koruma amacıyla bölgeye gelen asayiş güçlerinden 7 mensubun bulunduğunu söyledi.

Halep’te Bombalar Patladı
Teröristlerin Halep Kentinin Helvaniye Meydanında koydukları bir bomba infilak etti.

Patlamada tesadüfen olay yerinde bulunan sivil vatandaşlardan Mustafa Riyad el-Zeyn adlı bir kişi şehit düşerken dört kişi de yaralandı.

Asayiş Güçlerine Ateş Açtılar
Teröristlerin Hama Kentinde asayiş güçlerine açtıkları ateşte ise asayiş güçlerinden 3 eleman yaralandı.

SANA Muhabiri Hamalı bir kaynaktan naklen; Chery marka bir araba kullanan dört teröristin asayiş güçlerine ateş açmaları sonucunda asayiş güçlerinden 3 mensubun yaralandıklarını aktardı.

Toprak Yol Üzerinde Ceset Bulundu
Aynı kaynak; Hama kırsalında düşen Kfarbıhım ve Ayo Beldeleri arasında toprak bir yol üzerinde cansız bir beden bulunduğunu söyledi.

Bulunan cansız bedenin kime ait olduğunun bilinmediğini söyleyen kaynak, ilgili kurumların bu yönde araştırma başlattıklarını ekledi.

Keskin Nişancı Asayiş Güçlerine Ateş Açtı
Hama Kentinin Bahra Bulvarında da keskin nişancı bir terörist civardaki bir bina çatısından asayiş güçlerine ateş açtı.

Teröristin açtığı ateşte asayiş güçlerinden İbrahim Abdüssamad Mustafa başından aldığı kurşun isabetiyle şehit düştü.

Cami Yakınlarına Bomba Ektiler
Öte yandan bomba imha ekipleri sabah saatlerinde Hama Kenti Sabuniye Semtindeki Şehitler Camisi yakınlarında inşaat halindeki bir binaya koyulan iki bombayı etkisiz hale getirdiler.

Hamalı bir kaynak teröristler tarafından koyulan ve ilki 30 ikincisi de 40 kg ağırlığında olan iki el yapımı bombanın elektronik zamanlayıcıya bağlı olarak kum torbaları içine koyulmuş olduklarını söyledi.

Kaynak üçüncü bir bombanın ise İskan Bulvarı yakınlarında patladığını ifade ederek, patlamada beşeri zararın meydana gelmediğini söyledi.

Hama Kentinin Arbain Semtinde de yine teröristlerin koydukları bir bombanın patlaması sonucunda sivil vatandaşlardan üç kişi yaralandı.

Teröristlerin yine Hama'nın Sabuniye Semtinde koydukları el yapımı iki bomba ise, bomba imha ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi.

İnternet Kafeyi Yaylım Ateşine Tuttular
Diğer yandan teröristler dün akşam geç saatlerde Halep Kentinin Seyf el-Devle Semtinde bir internet kafeye saldırarak kafeyi yaylım ateşine tuttular.

Halepli bir kaynak silahlı üç teröristin net kafeyi yaylım ateşine tutmaları neticesinde sahibi ve aynı zamanda öğretmen olan Muhammed Ziyad Basmaci’nin derhal olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirtti.

Mhacca Karakoluna Silahlı Saldırı
Dün Dera kırsalında düşen Mhecca Belde karakoluna saldıran teröristlerin taramalı silahlarla açtıkları ateşte karakol polislerinden Fuat Hasan şehit düşerken ir polis daha yaralandı.

Teröristler Dera kırsalından Süveyda iline gitmekte olan sivil bir arabaya ateş açtılar.

Teröristlerin açtıkları ateşte arabada bulunan ve Dera Pasaport Dairesinde çalışan bir polis şehit düştü 3 sivil vatandaş da yaralandı.

Casim Beldesinde de teröristler bir ilkokulu basmaya çalıştıkları sırada müstahdem olarak çalışan Macid el-Bedevi’ye ateş açarak onu şehit ettiler.

http://sana.sy/tur/237/2012/04/20/413782.htm