"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Friday, April 27, 2012

Meydan Semtinde İntiharcı Terör Saldırısı- SANA Türkçe


ŞAM – Patlayıcı Kemer giyen bir intihar bombacısı bugün Şam’ın ortalarında düşen Meydan Semtinde Zeynelabidin Camisi ve Ayşe Okulu yakınlarında Cuma namazının bitimine eş zamanlı olarak kendini havaya uçurdu.

İçişleri: Halkın Güvenliğini Sabote Edenlere Demir Yumrukla Karşı Koyulacak
İçişleri Bakanlığı; tekfirci terör gruplarının Suriye halkının güvenlik-istikrarını hedef alan yeni bir eylemlerinde patlayıcı kemer giymiş bir intihar bombacısının 27-04-2012 tarihine denk düşen Cuma günü saat 13:30’da Şam’ın Meydan Semtindeki Zeynelabidin Camisi yakınlarında kendini havaya uçurduğunu belirtti.

İçişleri Bakanlığı bugün yayınladığı bildiride; vatandaşların Cuma namazı ardından camiden çıkmalarına eşzamanlı olarak meydana gelen terör patlamasında asayiş güçleri ve sivil vatandaşlardan 9 kişinin şehit düştüklerini 26 kişinin de yaralandıklarını belirterek, kimlikleri belirsiz iki kişiye ait ceset parçalarının toplandığını ekledi.

İçişleri Bakanlığında ilgili tarafların derhal patlama yerine gittiklerini belirten İçişleri Bakanlığı; uzman ekiplerin kanıtları, ceset parçalarından örnekler ve kullanılan patlayıcı atıklarını toplayıp gerekli testler için ilgili uzman laboratuarlara gönderdiklerini açıkladı.

İçişleri bakanlığı bildiride; masum sivil insanların saflarında dehşet saçma ve canlarına kıyma amacıyla düzenlenen korkak ve gaddar terör eylemi ve bu eylemi gerçekleştiren intiharcı bombacının kimliğine ilişkin araştırma-soruşturmaların devam ettiğini söyledi.

Tüm vatandaşlara vatansever duyarlılık içinde şüpheli durumlar ve teröristlere ilişkin ellerinde bulunan bilgileri ilgili kurumlara iletme çağrısı yapan İçişleri Bakanlığı; teröristlere karşı kesinlikle toleranslı yada gevşek davranılmayacağının altını önemle çizdi.

İçişleri Bakanlığı vatandaşların can ve mal güvenliğini, ulusal istikrarı sabote etmeye çalışan, dehşet ve kaos ortamı yaratmaya çalışan herkese demir yumrukla karşılık verileceğine vurgu yaptı.