"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, April 24, 2012

CHP'li Özgümüş'ün savaş iddiası- Habertürk



CHP'li vekil Ümit Özgümüş 'Arap Baharı'na dikkat çekerek "Türkiye yavaş yavaş savaşa gidiyor" dedi

Adana'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ümit Özgümüş, 'Arap Baharı'na dikkat çekerek, "Eğer Türkiye'de 'Sokak baharını, demokrasi baharını, CHP baharını' görmezlerse, Türkiye yavaş yavaş savaşa gidiyor" dedi.

Milletvekili Özgümüş, partisinin Seyhan İlçe Kongresinde hükümeti dış ve iç siyaset konularında ağır sözlerle eleştirdi. Özgümüş, Suriye ile ilgili gelişmelerin doğru aktarılmadığını savunarak şunları söyledi:

"Şu anda Lazkiye'de deniz kenarında gezebilirsiniz, Lazkiye'nin lokantalarında yemek yiyebilirsiniz, kahve içebilirsiniz. Halep'e giderseniz şu anda Halep Kapalı Çarşısı'nda alışveriş yapar, caddelerinde dolaşır, turistik yerlerini gezebilirsiniz. Şam'a giderseniz istediğiniz yerde gezebilirsiniz. Şu anda Suriye'deki bütün olaylar, ama Humus bölgesinde bir; orada şeriat düzenini kurmak isteyen Müslüman kardeşler, iki dünyanın çeşitli yerlerinden gelmiş, özellikle CIA ajanları ve Suriye ordusundan ipten kazıktan kopmuş serserilerin oluşturduğu bir ayaklanma var. Sadece bir bölgede. Ve dünya televizyonları Türkiye'yi de taşeron olarak kullanıp, Suriye müdahalesini meşru göstermek için de sürekli olarak aynı görüntüleri dünyaya servis etmektedir"

Özgümüş, Arap Baharına dikkat çekerek, "Tetikçilik adına, batının taşeronluğu adına şu anda Türkiye adım adım savaşa gidiyor. Eğer Cumhuriyet Halk Partisi bunu engelleyemezse veya Türkiye'deki barıştan yana olan kurum ve kuruluşlar bunu engellemezse. Bir adım daha ileriye gideyim. Eğer şu anda tırnak içerisinde söylüyorum, 'Arap Baharı'nı gördüler, eğer Türkiye'de 'Sokak Baharını, demokrasi baharını, CHP baharını' görmezlerse, Türkiye yavaş yavaş savaşa gidiyor" diye konuştu.


Türkiye'de basının tek merkezden yönetildiğini iddia eden Özgümüş, basının ele geçirilmesinde, basının tek elden yönetilmesinin arkasında Macar ve Yahudi asıllı ABD'li finans spekülatörü ve liberal girişimci olarak bilinen George Soros'un olduğunu öne sürdü...